Den största avgörande faktorn är hur många körlektioner du behöver.
Antalet körlektioner beror på dina förkunskaper, hur mycket du har kört tidigare, om du kan övningsköra privat och hur lätt du har för att lära dig.
För att få en uppskattning av antalet körlektioner som just du behöver, rekommenderar vi att du bokar en körlektion och därefter får du en bedömning av ungefär hur många lektioner du behöver.
Om vi ska ta ett snitt på vad ett ”vanligt” körkort kostar med alla olika kostnader för teoriavgift, material, körlektioner, riskutbildning, transportstyrelsens och trafikverkets avgifter landar de flesta på mellan 16 000 och 22 000 kr. Det varierar som sagt väldigt mycket och kan bli både betydligt mer eller mindre. Se våra aktuella priser »
Det beror på hur just du väljer att lägga upp din utbildning, hur mycket du kört hemma innan du kommer till trafikskolan och hur mycket du kan öva hemma under utbildningstiden. Räkna med någonstans mellan fyra och åtta månader från att du påbörjar din utbildning. Detta beror givetvis på dina personliga förutsättningar, hur mycket tid du har att lägga på körkortet och hur flitig du är med teori och körning. Kör du en intensivkurs går det såklart fortare, läs mer om vår intensivutbildning.
Det beror helt på dina förkunskaper och vilka möjligheter du har att övningsköra hemma. Snittet ligger på runt 12 lektioner, men det finns de som kör både färre och betydligt fler. För att kunna säga hur många lektioner just du behöver rekommenderar vi att du bokar en körlektion och pratar med din lärare.
För att övningsköra på trafikskola behövs ett körkortstillstånd, för att övningsköra privat krävs körkortstillstånd, att du och handledaren genomgått introduktionsutbildning och att din handledare är godkänd att handleda just dig. Kom ihåg att alltid ha med dig legitimation när du är ute och kör.
Det är tillåtet att ta ledigt för halkbana, risketta, teoriprov och uppkörning. Det är inte tillåtet att ta ledigt för körlektioner.
Du ska ha ett giltigt körkortstillstånd samt ha fyllt 14 år och 9 månader för att köra dina mopedlektioner. Det går bra att gå teorikursen innan du fyllt 14 år och 9 månader.
Du får köra moped klass 1 (45 km/h), moped klass II (25 km/h) A-traktor samt motorredskap klass II
Svaret är nej, det får man inte. Teorilektionerna börjar kl 16:00, vid lov kan det vara andra tider.
Väntetiden för prov hos Trafikverket är runt två månader. Du kan givetvis ha tur och få tag i snabbare tid om någon annan lämnar återbud. Du kan ha din körlektion samma dag som uppkörningen eller någon/några veckor innan, det bestämmer du.
Du får köra ett ekipage där den sammanlagda totalvikten är max 4 250 kg, men måste ta hänsyn till vad just din bil får dra och ditt släp får lasta. Information finns på fordonens registreringsbevis eller på släpvagnskalkylatorn.
Endast en uppkörning, du behöver inget körkortstillstånd och det är inget teoriprov.
För BE krävs ett körkortstillstånd, godkänt teoriprov och godkänt körprov.
Det beror på Trafikverkets köer, trafikskolans köer och ditt eget schema, men räkna med cirka två-tre månader.
Du får dra alla släp med totalvikt på max 3500 kg, med ett dragfordon vars totalvikt är max 3500 kg. Du måste dock alltid ta hänsyn till vad din bil får dra och ditt släp får lasta, information finns på fordonens registreringsbevis eller på släpvagnskalkylatorn.