AM-Körkort

Moped klass I, ”EU-Moppe”

Ett mopedkörkort skapar frihet! Du kan enkelt ta dig själv till skolan, kompisar eller träning och behöver inte vara beroende av att andra ska skjutsa dig. Det är ibland lite väntetid för att ta sitt mopedkörkort, så ett tips är att vara ute i god tid. Köper du ditt paket på vår e-handel måste du kontakta oss för att boka in teorilektioner och körlektioner. Det sker inte per automatik!
Vi går då igenom allt du behöver tänka på och förbereda inför din utbildning.
Körkortstillståndet måste vara klart innan vi kan boka in körlektioner!
Räkna med att det är lång väntetid på Transportstyrelsen för att få det så ansök i GOD tid.
Tänk på att vi är styrda av vädret under vintermånaderna. Vid minusgrader, frost och snö kan vi inte utbilda på AM. Lektionerna ställs in och flyttas fram. Det kan då bli försening i din utbildning som vi inte kan styra över. Vi har inte körlektion Januari och Februari.

Ring oss för mer info och bästa upplägg!

Kommande startdatum teorikurser

  • Tisdag 21 Februari Fullbokad!

  • Tisdag 4 April Fullbokad!

  • Tisdag 13 Juni Fåtal platser kvar!

  • Tisdag 4 Juli

Att skaffa AM-kort

Först behöver du ett körkortstillstånd. Ansöker du om körkortstillstånd för grupp 1 gäller det även när du ska övningsköra bil, ett körkortstillstånd är giltigt i 5 år. När du fått ditt tillstånd och är minst 14 år och 9 månader gammal får du sätta igång att övningsköra på trafikskolan. Utbildningen består av både teori och körning, och när du är redo hjälper vi dig att boka teoriprov. Detta prov gör du hos Trafikverket, och när du blir godkänd tillverkas ditt AM-körkort och kommer via post hem till dig.

Teori

Teoridelen består av totalt nio timmars undervisning, uppdelat på tre tillfällen. Oftast har vi AM-teori mellan kl. 15.00 – 18.00, på lov och studiedagar kan det bli andra tider. Du får all information om vad som gäller vid just din kurs när du bokar plats. Teorikursen är obligatorisk och man måste vara med på alla tre tillfällena. Utöver dessa nio timmar kan du även sitta på körskolan, hemma i soffan, på fiket eller utomlands och göra prov på internet, i priset ingår inloggningsuppgifter och tillgång till samtliga tester för behörighet AM. Du är välkommen att plugga hos oss under våra öppettider, och om du behöver hjälp eller har frågor är det bara att säga till.

​

Körning

Enligt Transportstyrelsens föreskrifter ska minst 4 timmars körning genomföras innan du kan ta ditt AM-kort, vi kör oftast 2 st 2 timmars pass. Du bokar dina körlektioner på kontoret eller via telefon.
Körningen är uppdelad i två delmoment; manövrering och körning i trafik. Först lär du dig att styra, bromsa, gasa och tränar din balans genom olika övningar. När det sitter är det dags att ge sig ut i trafiken och öva på att tillämpa de regler som gäller, och att förstå risker och anpassa din körning efter olika trafiksituationer.
Vi har hjälm som du lånar på trafikskolan. Den är utrustad med radio så att du som elev kan prata med läraren och läraren kan givetvis prata med dig. Det finns också regnkläder samt varma overaller att låna om det skulle behövas. Ett par rejäla handskar rekommenderas.
Om du inte hinner bli godkänd på alla moment efter fyra timmars körning går det bra att boka ytterligare lektioner för att kunna nå godkänt. Man betalar då extra för de lektionerna.
Prata med din lärare för att få koll på hur just du ligger till.

Tips inför körningen

  • Kläder efter väder! Kom ihåg att klä dig varmt, du kommer att vara utomhus hela tiden.
  • Nervös? Ta det lugnt, vi har inga krav på att du ska ha några förkunskaper. Vi börjar lugnt och fint och anpassar utbildningen efter dina förutsättningar.
  • Logga in på elevcentralen och titta lite på teorin.  Fyll gärna i personliga förutsättningar.
  • Är det något speciellt vi behöver veta om dig? Hör gärna av dig till kontoret innan.

Vi tänker på ditt barns säkerhet!

Undrar du över något tveka inte att kontakta oss och fråga, vi är på din sida och finns till för att hjälpa dig!

PRISER

Startskottet till din frihet!

Deluxteori är ett komplettering till anmälningsavgiften. Man måste ha teoriavgiften från grunden.

am körkort halmstad

Vanligaste frågor & svar

Vad krävs för att börja med sitt AM-kort?

Du ska ha ett giltigt körkortstillstånd samt ha fyllt 14 år och 9 månader för att köra dina mopedlektioner. Det går bra att gå teorikursen innan du fyllt 14 år och 9 månader.

Vilka fordon får jag köra med AM-kort?

Du får köra moped klass 1 (45 km/h), moped klass II (25 km/h) A-traktor samt motorredskap klass II

Får man ta ledigt från skolan för att ta AM-kort?

Svaret är nej, det får man inte. Dock kan det vara så att du behöver gå lite tidigare från sista lektionen för att hinna till teorikursen som ofta börjar kl 15.00, beroende på hur långt du har till trafikskolan.

Sekretessinställningar
Nedan hittar ni inställningar för respektive leverantör som kan komma att användas på vår hemsida.
Youtube
Samtycke till att visa innehåll från - Youtube
Vimeo
Samtycke till att visa innehåll från - Vimeo
Google Maps
Samtycke till att visa innehåll från - Google
Spotify
Samtycke till att visa innehåll från - Spotify
Sound Cloud
Samtycke till att visa innehåll från - Sound