Teorihjälp & extra stöd

Om du har läs/skrivsvårigheter, dyslexi, koncentrationssvårigheter eller av någon annan anledning behöver extra hjälp med teorin så kan vi hjälpa dig. Om det känns okej för dig så berätta gärna tidigt för oss om dina eventuella svårigheter, ju mer vi vet om dig ju bättre kan vi hjälpa dig att nå ditt mål. Hos oss har några ur personalen extra utbildning inom npf, adhd/add/autismspektrumstörning/social fobi/annat och kan hjälpa dig att lägga upp dina studier på ett vettigt sätt, kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Det finns möjlighet att mot en extra kostnad på 500 kr lägga till något som heter Delux-teori till din Elevcentral, ett utökat digitalt material där hela boken samt mängder av korta filmer finns i appen. Detta är ett bra alternativ för dig som föredrar att se och lyssna framför att själv läsa.

Förlängd tid

Behöver du hjälp med ansökan om teoriprov med förlängd provtid eller muntligt prov är du välkommen att kontakta oss. Har du en utredning om läs- och skrivsvårigheter sen tidigare är det bra om du har en kopia på denna. Finns det ingen sådan här utredning kan vi hjälpa till med ett lästest som ligger till grund för ansökan. Lästest och ansökan tar cirka en timme och är kostnadsfritt, kontakta oss för information och tidsbokning.

Privata teorilektioner

Vi erbjuder även privata teorilektioner. På dessa lektioner väljer du själv vad du vill gå igenom. Därför är det viktigt att du har börjat plugga teori innan. Detta för att få bästa effektivitet på lektionen, och räta ut de frågetecken som finns/fanns!

Teoripanik-paket

Ett paket speciellt framtaget för dig som behöver det där lilla extra. Mer information hittar ni på vår e-handel eller genom att ringa oss.

Kurskompis

Hos oss kan du även boka en stödperson till RiskEttan och Halkbanan om du tycker det är jobbigt med utbildning i grupp. Ring oss för mer information.


Trafikverket

Ditt slutgiltiga teoriprov görs på trafikverket.

De erbjuder några olika alternativ för dig med läs/skrivsvårigheter, dyslexi, eller av någon annan anledning behöver extra hjälp. Kontakta gärna oss om du behöver hjälp med ansökan om förlängd tid eller muntligt prov.

  1. Frågor med ljudstöd

    Lyssna istället för att läsa. Principen är den samma som på trafikskolan. För detta krävs INGEN ansökan då alla datorer på Trafikverket har ljudstöd.

  2. Förlängd provtid

    Trafikverket kan ge dig 25 minuters extra tid vid provtillfället, så du får 75 minuter istället för 50 minuter på dig att besvara provets 70 frågor. För detta krävs en ansökan.

  3. Muntligt prov

    Elev och förarprövare sitter enskilt, provet sker muntligt med hjälp utav bilder och diskussion. Provtiden är totalt 90 minuter, med möjlighet att ta rast om det behövs.

Mer information

Vill du läsa mer om anpassade prov går du in på trafikverkets hemsida.

Blanketter till ansökan om förlängd provtid/muntligt prov hittar du också på trafikverkets hemsida, blanketter. Du behöver inte fylla i ansökan själv, utan det görs tillsammans med trafikskolans personal.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.
Sekretessinställningar
Nedan hittar ni inställningar för respektive leverantör som kan komma att användas på vår hemsida.
Youtube
Samtycke till att visa innehåll från - Youtube
Vimeo
Samtycke till att visa innehåll från - Vimeo
Google Maps
Samtycke till att visa innehåll från - Google
Spotify
Samtycke till att visa innehåll från - Spotify
Sound Cloud
Samtycke till att visa innehåll från - Sound