B-Körkort

Körkort för personbil, behörighet B -Manuell

Ett körkort skapar möjligheter! Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden, mindre beroende av andra och får uppleva friheten att kunna ta dig precis vart du vill, när du vill.

Vi hjälper dig från start till mål

För att sätta igång med din utbildning behöver du göra följande:

  1. Skaffa ett körkortstillstånd för att kunna övningsköra.

  2. Skriva in dig på vår trafikskola genom att ringa, mejla, besöka oss eller beställ och boka din utbildning direkt på vår hemsida.

  3. Betala din anmälningsavgift.

  4. Sist får du inloggningsuppgifter till Elevcentralen och kan börja dina studier!


Under utbildningen

Vi utbildar i dagsläget bara med manuellt växlad bil, inte automat.

I början av din utbildning bildar vi oss en uppfattning om hur ditt körkortstagande skulle kunna se ut. Vi hjälper dig gärna att planera din utbildning hela vägen fram till ditt körkort, självklart i samråd med dig.

Givetvis beror tidsåtgång och kostnad på dina förkunskaper och förutsättningar, och planen kan komma att ändras under utbildningens gång.

Du kanske reser bort, blir sjuk eller övningskör privat i en annan omfattning än vad ni räknade med under planeringen. Din privata handledare är välkommen att åka med på körlektioner, speciellt någon av de första gångerna är det nyttigt för er båda. 

Prata gärna med din lärare om hur du ligger till i din utbildning, och var inte rädd för att ställa frågor. Vi är på din sida och finns till för att hjälpa dig!

Utbildningens innehåll

Körkortsutbildningen innehåller förutom teori och praktik två riskutbildningar, riskettan och risktvåan/halkbanan.

Riskettan

Riskettan är teoretisk, bokas via receptionen och kan genomföras när som helst under din utbildning.

Halkbanan

Halkbanan är en praktisk utbildning som bokas i samråd med din körlärare, och bör genomföras i slutet av din körkortsutbildning. Ju mer du kört innan du åker till halkbanan, ju mer får du ut av utbildningen.

Bra att veta

Både riskettan och halkbanan är giltiga i fem år från dagen de genomförs, och båda måste vara genomförda innan du gör ditt teoriprov.

Studier & handledning

Du studerar teori via Elevcentralen, och genom våra lärarledda teorilektioner som är varje måndag kl 16.30 – 18.00.

Kursen består av tre lektioner, så har du varit med tre måndagar i rad så har du gått hela kursen. Du får gärna gå flera gånger om du vill.

Extra stöd

Det finns möjlighet till extra stöd med teorin för dig som behöver det.

Teoriprov & Uppkörning

När du har pluggat din teori, gjort riskutbildningarna och övningskört tillräckligt är det äntligen dags för teoriprov och uppkörning!

Vi hjälper dig med bokning och upplägg. Teoriprovet genomförs först, och måste vara godkänt för att du ska få lov att göra din uppkörning.

Bra att veta

Provet består av 70 frågor och du har 50 minuter på dig, för att bli godkänd ska du ha minst 52 rätt. Godkänt teoriprov är giltigt i sex månader. 

Uppkörningen är 45 minuter lång, och består av en säkerhetskontroll på bilen och cirka 30 minuters körning. Efter provet får du besked av inspektören om resultatet, får du då höra de fina orden ”grattis, körningen är godkänd!” Då utfärdas ditt körkort och målet är uppnått.

PRISER

Teorikurs, inloggningsuppgifter till elevcentralen, obegränsat med teoritest på trafikskolan och hemma.

Komplettering till anmälningsavgiften, allt i ett.

Finansiering

Vi har samarbete med Wasa Kredit 

körkort halmstad

Vanligaste frågor & svar

Hur lång tid tar det att ta körkort?

Det beror på hur just du väljer att lägga upp din utbildning, hur mycket du kört hemma innan du kommer till trafikskolan och hur mycket du kan öva hemma under utbildningstiden. Räkna med någonstans mellan tre och sex månader från att du påbörjar din utbildning. Detta beror givetvis på dina personliga förutsättningar, hur mycket tid du har att lägga på körkortet och hur flitig du är med teori och körning. Kör du en intensivkurs går det såklart fortare.

Får jag ta ledigt från skolan för att ta körkort?

Det är tillåtet att ta ledigt för halkbana, risketta, teoriprov och uppkörning. Det är inte tillåtet att ta ledigt för körlektioner.

Hur många lektioner behöver jag?

Det beror helt på dina förkunskaper och vilka möjligheter du har att övningsköra hemma. Snittet ligger på runt 25 lektioner, men det finns de som kör både färre och betydligt fler. För att kunna säga hur många lektioner just du behöver rekommenderar vi att du bokar en körlektion och pratar med din lärare.

Sekretessinställningar
Nedan hittar ni inställningar för respektive leverantör som kan komma att användas på vår hemsida.
Youtube
Samtycke till att visa innehåll från - Youtube
Vimeo
Samtycke till att visa innehåll från - Vimeo
Google Maps
Samtycke till att visa innehåll från - Google
Spotify
Samtycke till att visa innehåll från - Spotify
Sound Cloud
Samtycke till att visa innehåll från - Sound